Nohtna povrhnjica je kljub poroženelosti dovzetna za poškodbe in se lahko ob neprimerni negi in neprofesionalno izvedeni manikuri hitro poškoduje. Posledica dolgotrajnega nošenja debelih plasti umetnih preparatov, kot so laki, lahko povzroči tudi večjo lomljivost in suhost. Poleg tega  rehabilitacija poškodovane poroženele plasti traja več mesecev in jo lahko spremlja tudi resna glivična okužba, ki bo zahtevala profesionalno pomoč dermatologa. H krhkosti pripomorejo tudi agresivna sredstva za odstranjevanje, eksesivno piljenje z električnimi buferji, agresivno lepljenje in praskanje povrhnjice … Največjo vlogo pa pri zagotavljanju zdravega stanja poroženele povrhnjice igra izbira kakovostnih kozmetičnih sredstev, kot je tudi gel lak za nohte . V nadaljevanju se bomo posvetili predvsem izbiri spremljevalnih pripomočkov za manikuro, kamor štejemo tudi  gel lak za nohte. Predstavili vam bomo nekaj priporočil, pa tudi trikov, kako se lahko izognete poškodbam in svojim strankam (in sebi) pričarate popolno salonsko izkušnjo.

Katere so lastnosti, ki jih mora imeti dober gel lak za nohte?

1. ODSOTNOST KISLIN IN OSTALIH TOKSIČNIH SPOJIN

Nalepke s sestavinami na kozmetičnih izdelkih je včasih težko razumeti, saj vsebujejo vrsto kemijskih spojin, ki jih znajo razvozlati samo kemiki. Pomembno je, da gel lak za nohte ne vsebuje jedkih in toksičnih spojin, kot so na primer formaldehid, toluen in DBS. Če ste v dvomih, lahko o spojinah, ki jih izdelki vsebujejo, povprašate prodajalca. Vsi izdelki v naši ponudbi so varni za uporabo in ne vsebujejo kislin in ostalih nevarnih spojin. Zaupamo samo najboljšim, zato boste v naši ponudbi našli izbrane proizvode podjetja NailPerfect, ki so plod večletnega laboratorijskega raziskovanja in testiranja. Vse formule so razvite multidisciplinarno, kar pomeni, da v procesu inoviranja sodelujejo tako kemiki kot tudi končni uporabniki. 
https://www.negaroknohtov.si/nohti/np-227-gel-polish-soak-off-gel-lak-15-ml


2. DOLGA OBSTOJNOST

Če je gel lak za nohte viskozen (gostljat), je to dober indikator, da se v formulo ne dodaja veliko umetnih spojin, katerih glavna naloga je, da preprečujejo prehitro strjevanje nohtov. Z vsakim nanosom bo gel lak za nohte na vašo nohtno površino deloval neinvazivno, a hkrati zagotavljal dolgo obstojnost kreacije. Ste vedeli, da se naši proizvodi na nohtu obdržijo tudi do 6 tednov? Pomembno je samo to, da poskrbite za profesionalen finiš z zaščitnim top gelom.

 

3. ENOSTAVNA UPORABA

Kakovostni materiali za nohte morajo biti enostavni za uporabo, saj hitra sušljivost materialov ne dopušča napak pri nanosu. Gel lak za nohte v naši ponudbi, kot ga lahko vidite spodaj, ima v kompletu priložen tudi silikonski čopič za enakomeren nanos materiala na noht. Čopič je oblikovan tako, da zajame ravno pravšnjo količino materiala, ki ga za manikuro potrebujete.


4. NAČIN ODSTRANJEVANJA

Pred nakupom se pozanimajte tudi o priporočenih načinih odstranjevanja. Kot smo omenili že na začetku, lahko pretirana uporaba električnih brusilnikov poškoduje poroženelo plast. Na drugi strani ni priporočljiva niti pretirana uporaba topljivih spojin. Predolgo namakanje nohta v acetonu znižuje trdnost in povečuje lomljivost. Nujno je tudi, da po odstranitvi na noht nanesete tudi negovalno olje.

https://www.negaroknohtov.si/nohti/gelish-laki-ali-permanentni-gel-laki/permanentni-lak-za-nohte/ntn-premium-permanentni-barvni-lak-za-nohte-195

Permanentni gel lak odstranjujete po naslednjih korakih:

-          Najprej NEŽNO popilite vrhnji del top laka, dokler ne dosežete mat videza nohta.

-          V naslednjem koraku bombažno blazinico namočite v          odstranjevalec remover ali gelbreaker in dodajte na noht.

-          Prst/roke zavijte v folijo in pustite učinkovati do 10 minut.

-          Po 10 minutah folijo odstranite in z leseno palčko ali drugimi inštrumenti nežno odstranite ostanke, ki jih je pustil gel lak za nohte.

-          OPOZORILO: če ostankov materiala ne morete odstraniti takoj, za odstranitev nikakor ne uporabite sile, ampak ponovno aplicirajte gelbreaker.

-          V zadnjem koraku sledi fino piljenje z buferjem, pritisk na noht naj bo rahel, ter nanos tanke plasti bazičnega negovalnega olja. Pri tem ne smete pozabiti niti na obnohtno kožo.

Izognite se uporabi cenenih materialov za nohte

Fotopolimerizacija (strjevanje pod lučko) brez kakovostnih preparatov uničuje floro nohta, zato vam priporočamo, da za ohranjanje zdravega videza nohtov uporabljate samo kakovostne spojine. S tem se zavarujete pred poškodbami nohtne plošče, odstopanju in dvigovanju gela ter plastenju. Kakovostni gel lak za nohte omogoča kontinuirano uporabo, zato daljši premori med posameznimi salonskimi obiski niso potrebni. Po navadi zadostuje že nekajminutna negovalna terapija z negovalnim oljem takoj po odstranitvi. Materialov se prav tako nikoli na silo ne odstranjuje z nohtne plošče, s tem preprečimo »cefranje« zgornje površine nohta in vdor bakterij oz. gliv. Nekateri saloni ped začetkom tretmaja na nohte nanesejo tudi tanko plast sončne kreme in jih na ta način zaščitijo pred UV žarki.


Profesionalne gel lake za nohte si oglejte https://www.negaroknohtov.si/gelish-laki-profesionalni


Zaupajte samo najboljšim!

Smo strokovnjaki s področja nege nohtov in s svojimi kakovostnimi materiali in pripomočki že več let oskrbujemo na tisoče salonov in ostalih ljubiteljev nohtnih umetnosti. Do potankosti poznamo vsak naš izdelek in z vam z veseljem svetujemo pri tem, kateri gel lak za nohte izbrati. Uživajte v hitri dostavi, odzivnosti, poglobljenemu svetovanju tako o izdelkih kot tudi postopkih nanosa in uporabe izdelka ter izkoristite odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Imate vprašanje? Pišite nam! info@negaroknohtov.si

Preverite tudi naše ostale izdelke naše izdelke 

https://www.negaroknohtov.si/akril-za-nohte

https://www.negaroknohtov.si/geli-za-nohte 

https://www.negaroknohtov.si/brusilniki-in-nastavki-za-nohte

https://www.negaroknohtov.si/uv-led-lucka-za-nohte 

https://www.negaroknohtov.si/dekoracije-nail-art-za-nohte