Gelirani nohti so dandanes nepogrešljiv modni dodatek marsikatere ženske, ki si želi vedno urejenih nohtov, hkrati pa ne želi porabiti preveč časa za redno lakiranje in urejanje le-teh. Možnosti so različne – izbirate lahko med podaljšanimi geliranimi nohti, izdelava katerih je v osnovi postopek trajnega podaljševanja nohtov, pri katerem lahko izbirate tako med podaljševanjem s šablono, svilo in z (umetno) konico. Obliko in dolžino nohtov, ne glede na tehniko izdelave gel nohtov, prilagodimo glede na posameznikove želje, bodisi oblikujemo nohte tako, da jim (z ustreznim znanjem in natančno izdelavo) damo povsem naraven videz, ali pa jih oblikujemo tako, da postanejo izstopajoč, a estetski, modni dodatek, ki poživi vaš izgled.

GELI ZA NOHTE IN NJIHOVA UPORABA

Geli za nohte so enostavni za uporabo in omogočajo možnost trajnega videza urejenih nohtov. Uporaba gela za nohte predstavlja izrazito prednost tudi z vidika okrepitve nohtov tako, da se več ne lomijo in cepijo. Gel, ki ga nanesemo na nohte se suši pod LED ali UV lučko.

Pri vseh omenjenih tehnikah podaljševanja nohtov najprej z izbrano tehniko (šablona, svila ali konica) podaljšate noht, pri čemer lahko v izogib kakršnimkoli poškodbam naravnega nohta in neprijetnim pekočim občutkom uporabite naravne gele, ki ne vsebujejo kislin. Sledi nanašanje tankih enakomernih plasti gela, med katerimi vsako strdite pod LED ali UV lučko in piljenje nohtov na želeno obliko in dolžino. Oblikovane in popiljene nohte se nato prekrije s svetlečim gelom, po želji pa so možne tudi raznorazne poslikave, oblike, bleščice, kamenčki... Dandanes postaja vedno bolj priljubljena tehnika urejanja nohtov je podaljševanje z umetnimi nohti, ki omogoča, da si ob vsaki manikiri izberete poljubno dolžino in obliko nohtov. Za razliko od nanosa gela na vaše naravne nohte, se tukaj gel nanese na prilepljene umetne, ki jih lahko poljubno oblikujemo in dodamo modne detajle.

Razlogi za odločitev za izbiro gel nohtov so od dame do dame različni. Ob vedno številčnejših možnostih, ki jih nam dandanes ponuja področje kozmetičnih izdelkov in storitev nam izbiro tehnike urejanja nohtov izrazito olajša poznavanje prednosti uporabe različnih izdelkov in tehnik. Geliranje nohtov vse pogosteje nadomešča lakiranje nohtov, katerega najizrazitejši pomanjkljivosti sta manj obstojen videz urejenih nohtov in krušenje laka, ki navadno nohtom doda dokaj neurejen videz. Izdelava gel nohtov za razliko od lakiranja ohranja videz urejenega nohta dalj časa. Prav tako geliranje ženskam, ki imajo šibke nohte, ki se pogosto lomijo, omogočijo nohte poljubne dolžine. Seveda to ne pomeni, da lahko popolnoma opustimo negovanje, vsekakor pa je pri tej tehniki zelo malo dela z vzdrževanjem urejenega videza. Pomemben del ohranjanja urejenega videza pa so tudi korekture. Eden od glavnih razlogov, ki navadno prepričajo ženske, da se odločijo za izdelavo gel nohtov je ogromen prihranek časa. V primeru navadnega lakiranja nohtov je namreč manikira potrebna rednih popravkov, ki so pri marsikateri ženski za popoln videz nohtov potrebni skoraj na dnevni ravni, medtem ko estetski in urejeni gel nohti lahko ohranijo svoj videz tudi do en mesec.

Najpogosteje izdelavo gel nohtov izvajajo kozmetičarke v salonih, nekatere, ki postopek tudi same obvladajo, pa se geliranja lotijo kar doma. Urejanje nohtov v kozmetičnem salonu ponuja več zagotovil z vidika kvalitete in higiene. V kolikor je postopek izdelave gel nohtov strokoven, natančen in pravilen, bi morali biti ob odstranitvi geliranih nohtov naravni nohti popolnoma nepoškodovani.

Lepe in zdrave nohte boste imele če boste uporabljale gel za nohte, ki bo omogočal prožnost,  trdnost in dolgo obstojnost. Izdelka s takimi lastnostmi vsekakor ne morete kupiti na vsakem koraku, zato vam priporočamo, da se pri nakupovanju osredotočate predvsem na specializirane trgovine s tovrstnimi izdelki, kjer vam bodo tudi pravilno svetovali pri njihovi uporabi, takšno trgovino lahko najdete tudi na tej povezavi SP nega kjer vam zagotavljajo kvalitetne in profesionalne izdelke, katere lahko uporabljate varno in brez skrbi.