PIŠKOTKI

Ta spletna stran vsebuje t.i. piškotke ('Cookies'), zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik. Na spletni strani se zbirajo podatki o obisku z uporabo storitve Google Analytics, spletno orodje podjetja Google Inc. ("Google"). 


Uporaba spletnih piškotkov?

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni!

Nujno potrebni piškotki so potrebni, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na tej spletni strani. Omogočajo prijavo v vaš uporabniški profil, izbiro jezika, valute, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

Piškotki za analitiko nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov da bo spletna stran čim bolj privlačna in atraktivna.

 Oglaševalski piškotki in piškotki za ponovno ciljanje, s katerimi se vam lahko na naši spletni strani in / ali zunanjih spletnih straneh prikazujejo vsebine oglasov, prilagojene vašemu zanimanju. 

Kaj je piškotek ?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 

Piškotek in njegov namen

IME PIŠKOTKA

OPIS

TRAJANJE

PH_HPXY_CHECK

Piškotek pomemben za samo delovanje spletne strani, naloži se ob vsakem obisku spletne strani.

1 seja

_ga

Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.

2 leti

_gid

Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.

24 ur

_gat

Uporablja se za Google Analytics.

1 dan

 

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ter nekaterih ali vseh funkcij. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome

Internet Explorer 7 in 8

Internet Explorer 9

Firefox

Safari 

Opera 

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.


ZASEBNOST, ZVOP in GDPR

Z namenom uspešne dostave paketov in občasnega obveščanja o novih izdelkih in popustih bomo od vas na podlagi vaše privolitve in strinjanja s pogoji poslovanja ( označiti morate v kvadratek ob pogojih poslovanja) , obdelali vaše osebne podatke  (ime in priimek, naslov dostave oz. prevzema pošiljke, e-poštni naslov (tudi službeni), telefonska številka, razne identifikacijske številke, lokacijski podatki, IP številka, številke kreditnih in lojalnostnih kartic). Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji osebi z namenom različnih raziskav ali trženja.  Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo


Za pravilno razumevanje in lažji pregled 4. člena evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR ) vam ponujamo v branje izvleček   

osebni podatki“ pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika;

privolitev posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki“ pomeni vsako prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno izjavo volje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, s katero z izjavo ali jasnim pritrdilnim dejanjem izrazi soglasje z obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;


Med pomembne pravice posameznika spadajo naslednje:

  • Pravica dostopa posameznika do vseh svojih osebnih podatkov in dolžnost informiranja posameznika, katere podatke o njem zbiramo (oddelek 2, člen 15)
  • Pravica do popravka osebnih podatkov posameznika (oddelek 3, člen 16)
  • Pravica do prenosljivosti podatkov tretji osebi ali organizaciji brez oviranja (oddelek 3, člen 20)
  • Pravica do izbrisa, znana tudi kot “pravica do pozabljenosti” (oddelek 3, člen 17)
  • Pravica do odvzema privolitve na enak način kot je bila dana
  • Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov in pravica do ugovora (oddelek 3, člena 18 in 21)


Najpogostejša vprašanja in odgovori informacijskega pooblaščenca v RS glede GDPR najdete na tej povezavi.