Najučinkovitejša depilacija pri vas doma

Če je bila nekoč depilacija v javnosti  tema, o kateri se je razpravljalo diskretno in redko, dandanes o njej govorimo na glas, samozavestno in z velikim zanosom. Svojim znancem priporočamo, v kateri salon je najbolje zaviti in zakaj, obenem pa ne pozabimo omeniti niti tega, kako dobre depilacije smo bili deležni prejšnji teden v priljubljenem salonu oziroma kako učinkovito smo jo opravili kar sami doma, ker nam je uspelo dobiti najbolj kakovostne, a hkrati cenovno dostopne izdelke v svoji najbolj priljubljeni spletni trgovini.

Vsekakor je depilacija pod okriljem strokovnjaka opravljena veliko bolj kakovostno in natančneje, kljub temu pa vam sodobni trg ponuja vrhunske izdelke, ki vam omogočajo domačo depilacijo z najučinkovitejšimi rezultati. Odstranjevanje dlak je tako postalo hitro, preprosto, učinkovito in ne nazadnje neboleče. Pripomočki za depilacijo v domačem prostoru niso samo vrhunske kakovosti, temveč tudi cenovno dostopni. Trakovi za depilacijo, voski za depilacijo, grelci za depilacijo, sladkorna pasta in še mnogi drugi izdelki se v specializiranih trgovinah s tovrstnimi pripomočki dobijo po cenovno izjemno dostopnih cenah.

Trakovi za depilacijo

V prvi vrsti je torej najpomembneje, da kupite kakovostne izdelke; take, ki se uporabljajo tudi za profesionalno rabo. Nepogrešljivi pripomočki za odstranjevanje dlak so depilacijski trakovi. Kakovostni trakovi so narejeni iz HYPO TEX materiala. Gre za inovacijo na trgu, ki je namenjena predvsem profesionalni rabi, lahko se kupi tudi za domačo. Trakovi za depilacijo iz tovrstnega materiala so narejeni iz naravnih ali sintetičnih vlaken.

Tovrstni trakovi ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov, so izjemno učinkovita pregrada za vosek ter omogočajo še globlje in popolnoma neboleče odstranjevanje dlak. Narezano želeno dolžino traku pritisnite na vosek, nato pa z zelo hitrim ter energičnim potegom v nasprotni strani rasti dlak odstranite trak. Postopek ponovite večkrat, dokler ne odstranite vseh želenih dlak.

Voski za depilacijo

Depilacijski voski so še eden od nepogrešljivih izdelkov pri odstranjevanju dlak. Na trgu lahko izbirate med različnimi podkategorijami, kot so, na primer, voski za depilacijo v pločevinki, voski v granulah in diskih, voski v kasetah.

Sicer pa za sinonim za najbolj kakovostne in najučinkovitejše voske veljajo voski za depilacijo FLYING. Po njihovi uporabi vam priporočamo nanos olja, emulzije, gela ter ostalih tekočin, da bo vaša koža po depilaciji gladka, navlažena in mehka.

Grelci za depilacijo

Grelci za depilacijo oziroma grelci za voske vam zagotavljajo visoko kakovost pri gretju voska, toda le v primeru, da si priskrbite grelce priznanega in dobrega proizvajalca.

Grelci voska za depilacijo linije ECO in FLYING veljajo za eno od najboljših izbir v tem hipu. Proizvajajo se v Italiji, pod okriljem natančnega nadzora ter s ciljem zagotavljanja vrhunske kakovosti pri gretju voska.

Sladkorna pasta za depilacijo

Sladkorna pasta, imenovana tudi sugaring, vam zagotavlja blago, a izjemno učinkovito odstranjevanje dlak vseh vrst, z izjemno moške brade, in je narejena iz naravnih sestavin.

Sladkorna pasta je najprimernejša za vse uporabnike, ki imajo občutljivejšo kožo oziroma je koža nagnjena k najrazličnejšim alergijam. Na trgu lahko izbirate med sladkorno pasto v kaseti ali lončku.

Pripomočki za depilacijo

Kakovostno odstranjevanje dlak oziroma depilacija od vas zahteva še druge pomembne pripomočke, ki zagotavljajo, da je postopek še boljši, natančnejši in učinkovitejši. Pripomočki za depilacijo morajo biti prav tako dobro izbrani, če želite najboljše rezultate.

Nepogrešljivi pripomočki za depilacijo so, na primer, pincete z LED lučko ter še druge vrste pincet, lončki za grelce voska, obročki za zaščito grelca za vosek, plastične in jeklene lopatice.

Vsi omenjeni izdelki, torej trakovi za depilacijo, voski za depilacijo, grelci za depilacijo, sladkorna pasta ter pripomočki za depilacijo, se lahko kupijo v specializiranih trgovinah, tudi v spletnih SP nega

Še nekaj koristnih nasvetov za depilacijo

  1. Dolžina dlak pred depilacijo mora biti vsaj 0,5 cm;
  2. Pred depilacijo si naredite piling predela, kjer jo boste opravljali.
  3. Pred depilacijo se ne mažite z olji, losjoni in drugimi vrstami krem.
  4. Pred depilacijo se izogibajte soncu, solariju in savni.
  5. Depilacija zahteva čisto in suho kožo; prepotena in pregreta koža ne omogoča kakovostno opravljene depilacije.
  6. Tudi po depilaciji se vsaj dva dni izogibajte soncu, solariju in savni.
  7. Vsaj en dan po depilaciji se ne ukvarjajte z intenzivnejšimi športnimi vadbami.
  8. Dan po depilaciji opravite piling.
  9. Kožo po uspešno opravljeni depilaciji mažite z vlažilnimi kremami.