Navdihnite se s številnimi možnostmi BO.Lash in se pripravite na to, da postanete strokovnjak, ki lahko poskrbi za sijaj oči in umetnih trepalnic.

Poznamo dve osnovni vrsti podaljševanja trepalnic in sicer metoda ENO na ENO ali SMART VOLUMEN.

·        podaljševanje trepalnic Ena za eno je tretma, pri katerem se podaljški umetnih trepalnic eno za drugim pritrdijo na naravno trepalnico (klasično podaljševanje trepalnic).

·        podaljševanje trepalnic SMART Volumen je tretma za trepalnice, pri kateri se več podaljškov trepalnic pritrdi na eno naravno trepalnico. Ljudje pogosto govorijo o 2D, 3D, 4D itd. tretmajih za podaljševanje trepalnic, vendar je uradno ime SMART Volumen. Število D-jev predstavlja količino podaljškov trepalnic, ki jih bomo namestili na naravno trepalnico (volumensko podaljševanje trepalnic).

Umetne trepalnice so sintetične, trajno zvite dlačice. Podaljški umetnih trepalnic so vodoodporni in se enostavno nanesejo in pritrdijo na naravne trepalnice z lepilom in pinceto. Več naravnih trepalnic ima stranka, več podaljškov umetnih trepalnic je mogoče nanesti na naravne trepalnice.

Pri podaljševanju trepalnic je zelo pomembno da uporabljate kvalitetno lepilo ki ostane mehko, prožno in ne poškoduje naravnih trepalnic. Pomemben je tudi čas sušenja lepila ki je 0,3 sekunde in lepilo, ki se suši manj hitro, v 0,5 sekunde ( profesionalno lepilo ali lepilo za trepalnice). Če še nimate veliko izkušnje pri tretmaju z umetnimi trepalnicami priporočamo lepilo ki se manj hitro sušim, da boste imeli več časa, da trepalnice postavite na pravo mesto in preprečite nastanek vozlov.

Izdelki BO. LASH lahko preobrazijo trepalnice na način, da dobi obraz popolnoma drugačen videz. Tretmaji trepalnic z uporabo BO. LASH so način za ustvarjanje zapeljivega videza trepalnic, ki spodbuja samozavest.

 

KOMPLET ZA PODALJŠEVANJE TREPALNIC

Da bi vam omogočili čim hitrejši in enostaven začetek, vam ponujamo komplete za podaljševanje z umetnimi trepalnicami. Izberete lahko med začetnim in velikim kompletom za klasično ali za volumensko podaljševanje trepalnic.

Začetni komplet vsebuje vse potrebne materiale za izvedbo popolnega tretmaja klasičnega ali volumenskega podaljševanja trepalnic. Začetni komplet zadošča za približno 20 tretmajev. Veliki komplet pa je bolj dodelan komplet in vsebuje 21 različnih izdelkov. Pri tem kompletu dobite peno in losjon za čiščenje, Higienski gel, Primer (tekočina za predobdelavo trepalnic), Profesionalno lepilo  in hitro lepilo za trepalnice, Gel za odstranjevanje trepalnic, umetne trepalnice različnih dolžin, Krtačke za razčesavanje, Mikro krtačke , Čopič za čiščenje, Krtačke za čiščenje, Komplet pincet, Hranljive blazinice, Medicinski lepilni trak, Prstan za lepilo in tekočino, Pihalnik zraka, Lepilne nalepke, Paleto za trepalnice, Sterilno tekočino in Celulozne blazinice.

 

POSTOPEK IZDELAVE UMETNIH TREPALNIC

 

Preden začnete s podaljševanjem trepalnic, morate upoštevati več vidikov. Bodite pozorni na prostor in opremo s katero izvajate podaljševanje trepalnic. Pomembno je da stranko pripravite na podaljševanje trepalnic, zato ji med tretmajem podaljševanja trepalnic korak za korakom pojasnite, kaj se bo zgodilo. Tako stranka ve, kaj lahko pričakuje, vi pa zmanjšate možnost, da bi stranka mežikala - utripala z očmi. To je avtomatska reakcija, ko se na obrazu zgodi nekaj nepričakovanega.

Poskrbite za ustrezno higieno in čisto ter razkuženo orodje in pribor

  

VRSTE PODALJŠKOV ZA UMETNE TREPALNICE

 

Podaljški trepalnic ( klasičnih ali volumenskih) so na voljo v različnih oblikah, debelosti in velikostih. Izbor določene ukrivljenosti trepalnic ( J, B, C, D ) je odvisen predvsem od učinka, ki ga želite doseči s podaljševanjem trepalnic. Vsaka oseba ima drugačne trepalnice in pravilno je da se upoštevate naravno stanje trepalnic stranke in izberete ustrezno dolžino, debelino in ukrivljenost umetnih trepalnic.

 • Pri J in B ukrivljenosti je osnova trepalnice ravna, ukrivljena je na konici, daje zelo naraven videz z njimi se doseže večji volumen in dolžino (ne priporočamo za stranke z ravnimi ali navzdol usmerjenimi trepalnicami).
 • Pri C ukrivljenosti trepalnice izgledajo kot naravne trepalnice, ki smo jih uvihali z vihalcem trepalnic. Z njimi dosežemo naravni in tudi dramatičen videz ( priporočamo za stranke z ravnimi ali rahlo zavihanimi trepalnicami).
 • D ukrivljenost je tudi najbolj ukrivljena oblika trepalnic z njimi dosežemo lep dramatičen učinek ( priporočamo za naravne in navzdol usmerjene naravne trepalnice).
Različne dolžine umetnih trepalnic

Na voljo so trepalnice dolžine od 8 do 14 mm in debeline od 0,07 do 0,15 mm, ta izbor je narejen na podlagi najbolj pogostih velikosti naravnih trepalnic.. Standardno oko z veliko gostimi trepalnicami ima naravne trepalnice z največjo dolžino 13 mm

 • 8/9 mm - kratko → notranji/zunanji koti očesa
 • 10 mm - srednje → Ustvarite notranji/zunanji kotiček očesa
 • 11 mm - srednje → Ustvarite notranji/zunanji kotiček očesa
 • 12 mm - dolgo → Ustvarite dolžino v središču očesa
 • 13 mm - dolgo → Ustvari dolžino v središču očesa
 • 14 mm - dolgo → Ustvari dolžino v središču očesaKo se stranka odloči za podaljševanje trepalnic je pomembno, da na naravno trepalnico ne nameščate predolgih podaljškov. Upoštevati morate obremenitev, ki jo morajo prenesti naravne trepalnice. To se vedno izvede po posvetu s stranko, tako da gre stranka vedno zadovoljna domov.

Pri vsakem posamezniku sta tako dolžina kot debelina različni.

 

Različne oblike oči

Z uporabo podaljškov umetnih trepalnic lahko z različnimi tehnikami ustvarite različne videze. Zelo je pomemben pogled na naravne trepalnice in položaj oči stranke. Iz tega lahko določite, kakšno dolžino in debelino bi morali uporabiti za podaljševanje trepalnic.

Tukaj je nekaj primerov, ki jih lahko pokažete svojim strankam in jim tako pomagate pri odločitvi, kakšen videz želijo ustvariti.

 

Naravno oko


Odprto oko

 

Mačje oko 

 

 Oko lutkeNasveti in triki

• Podaljšek za umetne trepalnice postavite na naravno trepalnico in ne na kožo.

• Podaljška za trepalnice umetne ne postavljajte na otroško trepalnico.

• Držite najmanj 0,5 mm do 1 mm razdalje od linije trepalnic. Podaljškov trepalnic ne postavljajte ob linijo trepalnic, ampak 0,5 mm do 1 mm dlje od naravne trepalnice.

• Ne drgnite lepila na negovalni obliž za oči. Lepilo oddaja pare, zaradi katerih se lahko oči stranke vnamejo.

• Upoštevajte, da mora biti vlažnost v sobi za podaljševanje trepalnic med 45 % in 55 %, temperatura pa med 20 in 24 stopinjami.

• Poleti se stranka hitreje znoji, zato je možno, da se podaljški umetnih trepalnic hitreje zrahljajo.

• Jeseni izpade več las, zato se lahko zgodi, da se mora stranka jeseni vrniti prej na korekturo ( refil) umetnih trepalnic.

• Pomembno je, da lepilo vnaprej dobro pretresemo, ker mora biti cianoakrilat v lepilu dobro razporejen. Posodo z lepilom stresite s pokrovom in potisnite čistilno krpo na dulec lepila, da preprečite razlitje.

• Lepilo zamenjajte v 60 minutah na nalepki ali takoj, ko postane viskozno.

• Na embalažo lepila nalepite nalepko z datumom odprtja. Lepilo je uporabno  največ 2 meseca od odprtja .

• Za čim bolj higienično delo uporabljajte izdelke za enkratno uporabo.

• Po tretmaju ne uporabljajte izdelkov na osnovi olja, kot so odstranjevalec ličil, dnevna in nočna krema ali kakršna koli ličila.

• Ko se stranka vrne na naknadno nego in vidite, da so podaljški trepalnic na koncu ožgani, je to morda povezano s prevročim sušenjem las ali prižigom cigarete. To pojasnite stranki (dajte ji namig).

• Za stilista trepalnic je priporočljivo, da se med tretmajem občasno sprehodi, da se oči stranke sprostijo.

• Da krema za oči ponoči ne pride v stik s podaljški trepalnic, stranki svetujemo, da kremo nanese eno uro pred spanjem, da se lahko vpije.

• Podaljške trepalnic najprej položite na eno od spodnjih trepalnic, nato pa na zgornjo trepalnico.

 

Umetne trepalnice – postopek izdelave

POSTOPEK PODALJŠEVANJA Z UMETNIMI TREPALNICAMI 

 • Najprej si z higienskim gelom dezinficirajte roke in ustreznim razkužilnim sredstvom pripomočke in orodje.
 • Pred uporabo Peno za čiščenje (Remover Foam) dobro pretresite. Nanesite majhno količino pene za čiščenje na Čopič za čiščenje (Foam Brush) in naredite nežne krožne gibe, da očistite predel okoli oči, (trepalnic / obrvi ). Očistite celoten predel okoli oči, vključno z zgornjo in spodnjo veko, kjer je nameščena Hranljiva blazinica za oči (Eye Patch). 
 • Po čiščenju oči (trepalnic- obrvi) s Peno za čiščenje (Remover Foam)  je drugi korak čiščenje z Losjonom za čiščenje (Clenaning Lotion). Nanesite majhno količino Losjona za čiščenje na celulozno blazinico -vatko brez vlaken in očistite oči (trepalnice / obrvi), da odstranite ostanke ličil. Za boljši oprijem preparatov je priporočljivo očistiti oko, vključno z zgornjo in spodnjo veko.
 • Prepričajte se, da je koža okoli oči čista in suha. Hranljivo blazinico trdno držite z dvema rokama. Odstranite zadnjo stran, da razkrijete lepljivi rob. Namestite blazinico pod očmi med spodnji del in veko ( na liniji spodnjih trepalnic, tako da so pokrite vse spodnje trepalnice).
 • Če ne morete pokriti vseh spodnjih trepalnic, lahko uporabite Medicinski trak za lepljenje, vendar ga uporabite le, če je res potrebno. Odtrgajte potrebno količino Medicinskega lepilnega traku in ga namestite na predele, kjer Hranljiva blazinica ni pokrila vse spodnje trepalnice. Poskrbite, da ima stranka odprte oči in gleda navzgor. Da bo trak manj lepljiv, preden trak pritrdite na spodnje trepalnice, ga nekajkrat pritisnite na brisačo ali dlan.
 • S krtačko za razčesavanje (Mascara Brush) lepo počešite naravne trepalnice, da določite dolžino in debelino trepalnic. Zabeležite si velikosti na obrazcu Palete za trepalnice.
 • Na trepalnice nanesite Primer ( temeljni premaz). Uporabite Mikro krtačke za nanos Primerja na naravne trepalnice. Na dve Mikro krtački nanesite dovolj Primera in ga previdno nanesite na trepalnice. Eno krtačko položite pod trepalnice, drugo pa na zgornjo stran trepalnic in nato Primer enakomerno nanesite na trepalnice. Uporabite nanos Primerja z Mikro krtačkama zaradi higienskih razlogov.
 • V kolikor je potrebno Medicinski trak uporabite za dvig in pritrditev zgornje veke. 
 • V roko vzemite pinceto, s katero boste nameščali podaljške trepalnic in postavite prave velikosti podaljškov trepalnic na Paleto za trepalnice, nato lepilno nalepko namestite na paleto trepalnic. Ravna črna črta in belo ozadje palete olajšata delo pri podaljševanje trepalnic.
 • Vzemite lepilo in ga dobro pretresite. Če ga uporabljate prvič, ga vsaj 60 sekund pred odprtjem in uporabo pretresite (da se tekočine dobro premešajo). Odvijte pokrovček z lepila in držite celulozno blazinico - vatko ki ne pušča dlačic ob odprtini. Kapljico lepila nanesite na Lepilno nalepko, ki je pritrjena na paleto trepalnic. Odprtino za lepilo vedno očistite s celulozno blazinico - vatko ki ne pušča dlačic takoj po uporabi in očistite tudi  pokrovček s katerim zaprite lepilo.
 • Za tretma podaljševanja trepalnic uporabite dve pinceti. S koničasto razširite trepalnice, s kotno pinceto pa namestite podaljšek trepalnic. Ko ste naravne trepalnice ločili s koničasto pinceto, uporabite kotno pinceto, da vzamete umetno trepalnico ( volumensko trepalnico s čopki ali klasično ena na ena ). Podaljške trepalnic potopite v lepilo preden jih položite na naravne trepalnice.
 • Vmes med lepljenjem trepalnic pojdite s pinceto 'cikcak' skozi podaljške trepalnic (to naredite zelo previdno). Tako ugotovite, ali so nastali vozli, prav tako trepalnice med tretmajem  ščetkajte s krtačko za razčesavanje. Na ta način preprečite zapletanje trepalnic v vozle.
 • Ko namestite vse trepalnice opozorite stranko naj še ne odpre oči. Preverite ali se kakšna spodnja trepalnica ne oprijema zgornje trepalnice, če se jo nežno zrahljajte s pinceto. Nežno odstranite Hranljivo blazinico in morebitni Medicinski lepilni trak. S krtačko za razčesavanje temeljito razčešite podaljške trepalnic. Nato previdno odpihnite vse hlape s Pihalnikom zraka, ki ga držite blizu trepalnic in ga nežno stisnite. Pred tem opozorite stranko, da bodo vedele, kaj sledi saj to preprečuje solzne oči. Ko končate prosite stranko, naj počasi odpre oči in se navadi na svetlobo.

  

OPOZORILO:

Prvih 24 ur po podaljševanju  trepalnice je zelo pomembno. Trepalnice ne smejo priti v stik z vlago, vodo, znojem, ličili, kremami itd. Če so trepalnice pobarvane, ne smejo priti v stik z odstranjevalcem ličil za oči 48 ur. Poleg tega priporočamo, da v prvih 24 urah ne drgnete oči ali se igrate s trepalnicami. Ne uporabljajte maskare, odstranjevalcev ličil na oljni osnovi, krem z oljem. Priporočljivo je spanje na hrbtu in ne na obrazu. Priporočljivo je da s krtačko za razčesavanje razčešete trepalnice zjutraj in zvečer.

Korektura (refil) je potreben po dveh do treh tednih zaradi lastnih trepalnic, saj vsak oseba izgubi (5 do 8) trepalnic na dan.

 

ODSTRANJEVANJE UMETNIH TREPALNIC:

 Kot pri nameščanju tudi pri odstranitvi trepalnic očistite na enak način trepalnice s peno in losjonom za čiščenje, da odstranite vse nečistoče in ličila. Prva tako namestite Hranljivo blazinico, da pokrite vse spodnje trepalnice.

 • Na nalepko palete za trepalnice nanesite eno kapljico gela za odstranjevanje lepila.
 • Uporabite dve Krtački za čiščenje ali Mikrokrtački in nanje nanesite majhno količino Gela za odstranjevanje lepila (Adhesive Remover ). Gel za odstranjevanje lepila nežno nanesite na trepalnice z uporabo Krtačke v smeri navzgor (1 na vrhu in 1 spodaj), tako da so trepalnice in lepilo v celoti prekrite z gelom za odstranjevanje lepila.
 • Pustite dve minuti, da se gel za odstranjevanje vpije v lepilo in nato odstranite umetne trepalnice na enak način (1 na vrhu in 1 spodaj).
 • Po odstranitvi umetnih trepalnic odstranite še Hranljivo blazinico in očistite naravne trepalnice z Losjonom za čiščenje ter celulozno blazinico - vatko ki ne pušča dlačic in fiziološko raztopino.
 • S krtačko za razčesavanje temeljito razčešite trepalnice. Ko končate prosite stranko, naj počasi odpre oči in se navadi na svetlobo. 

 

Nega trepalnic po tretmaju:

• Oči ne vlažite v prvih 24 urah;

• Ves čas ne uporabljajte vodoodporne maskare;

• Ne drgnite oči;

• Po čiščenju podaljškov trepalnic vedno osušite oči;

• Ves čas ne uporabljajte odstranjevalcev ličil na oljni osnovi;

• V celotnem obdobju ne uporabljajte kreme z oljem;

• Podaljškov trepalnic naj stranka nikoli ne odstranite sama;

• S čopičem za maskaro ščetkajte podaljške trepalnic tako zjutraj kot zvečer;

• Ne odlašajte predolgo s korekturo ( refilom) treplanic, zaradi lastnih trepalnic, najkasneje po treh tednih.

Vsaka oseba vsak dan izgubi število (5 do 8) trepalnic. Zato se priporoča nadaljnje zdravljenje po dveh do treh tednih. Ponovno polnjenje SMART Volume podaljškov trepalnic se izvede drugače kot nanos novega kompleta podaljškov trepalnic. Ta tehnika se obravnava ločeno.

 

Kaj storiti če se pri podaljševanju trepalnic kaj zalomi:

• Podaljšek trepalnice je pod kotom: ko je trepalnica zelo nagnjena, jo je treba odstraniti. Podaljšek trepalnice odstranimo z dvema pincetama. Z eno pinceto zgrabite naravno trepalnico, z drugo pinceto pa podaljšek trepalnice in počasi jih povlecite narazen, brez sile.

• Vozel pri umetnih podaljških trepalnic: podaljški trepalnic se lahko zlepijo skupaj in se začnejo vozliti, to je lahko posledica:

• Predolgo čakanje na ponovno korekturo ( refil)

• Uporaba izdelkov na osnovi olja

• Vozel je treba odstraniti z dvema pincetama. Lepilo nežno stisnite s pinceto. Videli boste, da je lepilo popustilo. Zdaj lahko z obema pincetama nežno, brez sile, povlečete podaljšek in naravno trepalnico

• Izrasle podaljške trepalnic: podaljške trepalnic, ki so izrasle, je treba takoj odstraniti z dvema pincetama. Prerasel podaljšek trepalnic primite z eno pinceto, z drugo pinceto pa naravno trepalnico. Nato naravno trepalnico in podaljške trepalnic nežno in brez sile povlecite v nasprotno smer. Pomembno je, da se to naredi zelo nežno in brez sile, da preprečimo poškodbe ali lomljenje naravne trepalnice in zagotovimo, da je stranka podvržena nebolečemu tretmaju.

Izdelke, orodja in pripomočke za podaljševanje trepalnic in nego umetnih trepalnic dobite v naši spletni trgovini  SP nega - KLIKNITE 

Gradivo povzeto po priročniku BO. Lash De Run 4221, 5503 LM Veldhoven Nizozemska - www.bo-systems.nl