Nohti, tako kot preostali del telesa, se od človeka do človeka razlikujejo. Majhne, ​​velike, ozke, široke ... Značilnosti nohtne plošče je mogoče spreminjati. Verjetno ni ženske, ki ne bi želela imeti popolne oblike nohtov. Toda kaj v tem primeru pomeni izraz "idealen"? Najpogosteje gre za njihovo obliko, ki jo lahko oblikujete s pomočjo pilic za nohte . Kateri nohti ustrezajo vaši roki? Morda vam bodo pomagali naši nasveti.


Kako izbrati pravo obliko nohtov?

Do nedavnega je veljalo splošno pravilo, da krajši kot so prsti, daljši so nohti to pa je lahko estetsko lepo vendar zelo nepraktično. Danes so takšne stilizacije opuščene. Kje potem začeti? Na začetku je vsekakor vredno analizirati obliko roke in upoštevati naravo dela, ki se izvaja.


Najpogostejše oblike nohtovOkrogla

Okrogla oblika nohtov bo kot nalašč za ljudi, ki fizično delajo in / ali imajo zlahka lomljive nohtne plošče. Delovalo bo tudi pri ženskah, ki si iz različnih razlogov ne morejo privoščiti daljših nohtov. Kako dobiti popolnoma zaokroženo obliko ploščic? To je zelo enostavno. Dovolj je, da s pilo za nohte zelo nežno zaokrožite stranice.


Ovalna

Ovalna oblika nohtov ustreza skoraj vsaki roki. Če bi to strnili v nekaj besedah ​​- gre za bolj štrlečo različico zaobljenih nohtov. Tako kot "osnovna" oblika so videti enako naravne, vendar bolj nagnjene k poškodbam. Tudi postopek njihovega modeliranja je nekoliko bolj zamuden, čeprav še vedno razmeroma preprost. Strani nohtne plošče je treba po celotni dolžini zaokrožiti s pilo. Največja korist ovalnih nohtov je učinek čudovito vitkih rok.


Kvadrat

Kvadratni nohti izgledajo precej spektakularno, vendar niso za vsakogar. Ljudje s kratkimi in širokimi prsti se jim vsekakor morajo izogibati. Če imate šibke nohte to tudi ni oblika za vas. Kvadratni nohti so bolj nagnjeni k lomljenju. Zato je treba nohte vedno utrjevati, da se izognemo neprijetnim posledicam, povezanim z njihovo poškodbo. 


Mandelj

Mandeljni nohti so vsekakor bolj delani in zamudni za izdelavo. Vendar so videti čudovito in tudi podaljšajo roke. Na žalost jih je težko vzdrževati v popolnem stanju. Zato večina ljubiteljev nohtov, ki se odločijo za to obliko nohtov izberejo akrilni styling. Pri mandljevih nohtih in točkah je učinkovita uporaba pilice za nohte bistvenega pomena. Najpomembneje je, da "začutite" trenutek, ko je treba postopek piljenja zaključiti.


Špic

Špičasti nohti so primerni le za posebne priložnosti, saj so vsekakor nepraktični. Dobro izgledajo v skoraj vseh oblikah rok - tudi za ljudi s kratkimi prsti. Če izberete to obliko nohtov bodite še posebej previdni pri nošenju nogavic. Nohti te oblike se zelo pogosto zataknejo v oblačila in občutljive tkanine.


Popolna oblika nohtov - ali obstaja?

Ali bo samo ena oblika nohtov popolna za vsako osebo? Zagotovo ne, vse je odvisno od tega, kaj je trenutno vaša prioriteta. Udobje, doseganje spektakularnega učinka ali morda kratek čas, potreben za dokončanje stylinga? Kaj pa, če niste prepričani, katera oblika nohtov ustreza vaši roki? Priporočamo, da obiščete profesionalnega stilista nohtov. Takšna oseba bo zagotovo najbolje diagnosticirala vaše potrebe, izbrala popolno obliko nohtov in naredila manikuro. Pomembno je, da boste potrebovali pilico za nohte samo za "kozmetične" popravke stylinga. Tako boste lahko prihranili čas, ki tako pogosto manjka ...


Vas je navdihnila naša objava o oblikah nohtov? Ne pozabite izbrati kakovostne pilice za nohte - bistvenega orodja stilista za nohte !