Ne glede na izbrani način oblikovanja nohtov je ključ do njegove obstojnosti pravilna priprava nohtne plošče. Pri izvajanju pedikure ni potrebno oblikovati samo nohtov, temveč tudi zagotoviti, da je koža stopal popolnoma gladka. V obeh zgornjih primerih je seveda mogoče vsa tretmaje opraviti ročno - z uporabo pile z ustrezno gradacijo. Veliko hitreje in lažje je to narediti s pravo opremo. S tem mislim na električen brusilni strojček, brez katerega ne more biti noben stilist ki izvaja pedikuro ali manikiro.

Brusilni strojček za nohte in trdo kožo - čemu služi?

Brusilni stroj je naprava s številnimi funkcijami, ki jo ljubitelji nohtov uporabljajo pri oblikovanja nohtne plošče ( dolžina, oblika in odstranjevanje gela, akrila ali gelish laka). Uporablja se tako v manikiri kot v pedikuri.

Električen brusilni strojček se najpogosteje uporablja za hitro in učinkovito skrajšanje, ter oblikovanje nohta. Zelo koristen je pri hitrem odstranjevanju gela ali akrila na nohtih rok in nog.

Pri pedikuri je zelo koristen saj poleg oblikovanja nohta in odstranjevanja odvečne obnohtne kožice  učinkovito odstranjuje žuljavo kože, otiščance in kurja očes z nog. V tem primeru so najbolj problematične pete, ki so lahko marsikateri ženska »Ahilova peta«. 

Sedaj ko smo predstavili uporabnost električnega brusilnika za nohte in kožo je pomembna izbira pravega za vas. Kateri model boste izbrali pa je seveda odvisno od namena uporabe. Pomembno je ali brusilnik za nohte kupujete samo za domačo uporabo, ali za profesionalno rabo v kozmetičnem salonu.

Glede na namen in uporabo je je pomembna

  • velikost ( ga prenašate ali bo stal na enem mestu)
  • teža naprave, ki vpliva na udobje uporabe
  • moč in število vrtljajev sta ključni pri ustrezni uporabi. Večja kot je moč in število vrtljajev na minuto, hitreje boste oblikovali nohte ali zgladili pete. Če profesionalno izvajate tretmaje rok in nog, razmislite o nakupu brusilnika z najvišjimi parametri ( 30.000 ali več in vsaj 40 W moči). Če nameravate napravo uporabljati samo za domačo uporabo, ti parametri niso tako pomembni. V kolikor je moč motorja prešibka za delo, ki ga želimo opraviti, se motorček obremeni in hitrost vrtljajev upočasni ali celo ustavi (pri tem pa se brusilnik tudi močno segreje).
  •  število dodatnih brusnih nastavkov
  • glava in menjavanje nastavkov. Boljši brusilniki imajo hitro vpenjanje glave ki vam z enim zasukom omogoča menjavo brusnih nastavkov
  • nožno stopalo s katerim lahko z obema rokama izvajate tretma, z nogo in nožnim stopalom pa regulirate delovanje brusilnika

 

Kateri električni brusilnik za nohte izbrati je vedno vprašanje, ki se poraja ob nakupu. Obstaja namreč veliko različnih modelov. Čeprav so si nekateri na prvi pogled lahko zelo podobni in opravljajo podobno funkcijo, se lahko v resnici precej razlikujejo med seboj. Razlikujejo se glede na moč, vrsto nastavkov, hitrost vrtljajev in ostale lastnosti, ki definirajo določen aparat.

Od tega, koliko različnih funkcij ima in kolikšno moč ima ter tudi od drugih specifikacij, pa je odvisna tudi njegova cena – bolj izpopolnjeni modeli, ki so primerni tudi za profesionalno rabo, so tudi nekoliko dražji.

Običajno upravljanje brusilnika poteka preko za to namenjenih stikal ali gumbov, s pomočjo katerih se lahko spreminja hitrost in smer vrtenja nastavka za brušenje. Pri izbiri je potrebno biti pozoren ali se lahko uporablja z nožnim pedalom ali ne ter kako poteka vzdrževanje in čiščenje.

Električni brusilnik se najbolj pogosto uporablja pri

  • Manikuri
  • Pedikura
  • Protetiki in finim obdelavam

Poleg pravilne izbire brusilnika je pomemba tudi izbira ustreznega brusnega oziroma brusilnega nastavka. Nastavki se razlikujejo med sabo po obliki, rezilu, materialu, velikosti in namenu uporabe. V kozmetične namene v večini uporabljamo spodnje brusilne ali brusne nastavke:

KERAMIČNI BRUSILNI NASTAVEK: optimalno orodje za brušenje gela, akrila in poly gela. Ima zelo dolgo življenjsko dobo, lahko se razkužijo

 

DIAMANTNI BRUSILNI NASTAVEK:  primeren za uporabo na naravnih nohtih in rusko manikiro. Ima dolgo življenjsko dobo, primerni za pedikuro in manikuro, lahko se razkužijo in sterilizirajo

KARBIDNI BRUSILNI NASTAVEK IZ KAMNA (aluminijevega oksida): optimalno orodje za brušenje gela, akrila in poly gela.

BRUSNI NASTAVEK IZ KLOBUČEVINE: uporablja se za poliranje naravnih in umetnih nohtov

BRUSILNI TULCI: iz smirkovega papirja, se uporabljajo predvsem za odstranjevanje poroženele kože na nogah. Primeren za enkratno uporabo, zagotavljajo 100% higieno med tretmaji, saj ga po uporabi odvržemo v smeti.

Svoj brusilni strojček za nohte si lahko izberete TUKAJ