Skrbno negovani nohti veliko povedo o vas. Še posebej sta nega in izgled nohtov pomembna takrat, ko svoje roke pogosto kažete v javnosti. Morda delate na pošti, banki, trgovini … Po drugi strani pa je lep videz nohtov pomemben za vsakogar med vami, ne glede na to, s čim se ukvarjate.

 

Predstavljajte si, da ste z nekom prvič na zmenku. Z njim pijete kavo in oči vam zagotovo uhajajo tudi na njegove roke in nohte. Kaj bi si mislili, če bi imela oseba vsak noht drugače oblikovan, za njimi pa bi se skrivala vidna umazanija. Verjetno nič dobrega, kajneda? Bi z njo še kdaj odšli na kavo oziroma na zmenek?

 

Dandanes ne bi smeli imeti nikakršnih izgovorov za to, da si nohtov ne zmoremo sami oblikovati pa tudi negovati, saj na trgu lahko kupite cenovno dostopne izdelke – najrazličnejše orodje in pripomočke za nego in oblikovanje nohtov.

 

Pile, bloki in buferji

 

Pilice ali pile za nohte na trgu lahko najdete v številnih različicah. Lahko izbirate med ravnimi, ukrivljenimi, lesenimi, plastičnimi, steklenimi, tanjšimi, debelejšimi, med seboj se razlikujejo tudi v grobosti. Kupci oziroma uporabniki najpogosteje posegajo po ravni pilici z oznako 100/180. Namenjena je tako profesionalni kot tudi domači uporabi. Oznaka pomeni, da imajo pile na eni strani grobost 100; ta je primerna za odstranjevanje akrila kot tudi UV gela; na drugi strani pa je njena grobost 180 in je namenjena odstranjevanju vrhnje plasti trajnega laka.

 

Profesionalne pile iz pene, ki jih imenujemo tudi buferji, so namenjene poliranju naravnega in umetnega nohta. Buferji niso namenjeni piljenju nohtov, za kar se uporabljajo nekatere druge vrste pil. Kakovostne pile iz pene ne povzročajo nikakršnih brazd na nohtni površini.

 

Polirni bloki, ki so v obliki štiristranske blok gobice, so namenjeni za matiranje nohta, odstranjevanje nepravilnosti na nohtu in za oblikovanje. Odstranjujejo predvsem manjše delce, ki nastanejo pri piljenju. Bloki vam učinkovito pomagajo zgladiti naraven noht ali noht, ki je prekrit z gelom.

 

Čopiči in ščetke za nohte

 

Čopiči in ščetke so prav tako nepogrešljivo orodje pri učinkovitem vzdrževanju nohtov. Na trgu jih lahko najdete v številnih oblikah ter velikostih. Namenjeni so za vsakodnevno uporabo pa tudi za profesionalno nego.

 

Čopiči za nohte so zlasti namenjeni za preprečevanje razlitja ter prekomerne uporabe laka za nohte, medtem ko so ščetke namenjene predvsem čiščenju nohtne površine ter so prav tako obvezen del vsake dobre manikerke in pedikerke. Če želite imeti kakovostne gel nohte, mora biti površina nohtov, preden nanesete gel, popolnoma čiste, brez prahu.

 

Ščetke ali krtačke za nohte so najpogosteje narejene iz visoko kakovostne plastike ter so zelo lahke, njeno držalo je večinoma ergonomsko oblikovano. Na ta način krtačko lažje držite v roki. Navadno ima priložen še zaščitni pokrovček, da se njene ščetine med prenašanjem ne obrabijo oziroma ne uničijo. Ščetine krtačke so narejene tako, da lahko na popolnoma enostaven način odstranite ves prah s površine nohta, pri tem pa ne poškodujete obnohtne kožice.


Konice in šablone za nohte

 

Si želite kupiti lepe in kakovostne prozorne konice kvadratne oblike z naravnim C lokom za podaljšanje svojih nohtov? Ali pa kakšne druge oblike konic? Tudi takšne izdelke lahko kupujete v specializiranih trgovinah za nego nohtov. Tovrstne trgovine so vam dandanes na voljo tudi na spletu, kjer si konice za podaljšanje nohtov naročite kar od doma, kamor vam jih tudi dostavijo.

 

Prozorne umetne konice boste prejeli pakirane v lični škatli; najpogosteje po 100 kosov skupaj, in sicer v desetih različnih velikostih z žepki za pritrjevanje. Kakovostne konice so običajno narejene iz čiste fleksibilne ABS plastike, in sicer v skladu s standardi, ki veljajo po vsem svetu. Takšne konice so namenjene tudi profesionalni uporabi. Širok razpon oblik konic pa vam zagotavlja, da lahko izberete pravo obliko za vsak vaš noht. Po lepljenju so konice popolnoma nevidne.

 

Za oblikovanje nohtov pa so prav tako zelo priljubljene ter uporabne samolepilne šablone v kolutu. Te so namenjene za podaljševanje nohtov brez umetnih konic. Navadno en kolut vsebuje 500 šablon. Takšne šablone niso namenjene večkratni uporabi. Tudi ta izdelek lahko kupite v spletni trgovini.

 

Škarje, klešče in druge orodja za oblikovanje nohtov

 

Oblikovanja nohtov pa si nikakor ne moremo zamisliti brez uporabe škarij, klešč in še nekaterega drugega koristnega orodja. Na trgu si lahko po dostopnih cenah kupite profesionalne nohtne škarje pa tudi klešče za pedikuro in manikuro. Najbolj kakovostne škarje in klešče so izdelane iz medicinskega nerjavečega jekla in se lahko sterilizirajo.

 

Na trgu vam je torej na voljo prav vse, kar potrebujete za kakovostno, učinkovito in hitro nego ter oblikovanje nohtov – pile, bloki, buferji, konice, šablone, škarje, klešče in druga orodja. V priljubljeni spletni trgovini si lahko že sedaj ogledate tovrstne izdelke, ki so izjemno kakovostni pa tudi cenovno dostopni.